вівторок, 13 січня 2009 11:15

Газові контракти з Росією підпишуть після домовленостей Тимошенко і Путіна

Україна розраховує на підписання контракту з РФ про прямі поставки газу.

Про це повідомив міністр палива і енергетики України Юрій Продан, доповідаючи в парламенті про стан україно-російських взаємин в газовій сфері.

"Сьогодні поновиться постачання газу до України для його подальшого транзиту. Це перший крок для того, щоб забезпечити підписання контрактів", - сказав Продан. Він відзначив, що "ціна формуватиметься відповідно до домовленостей прем"єрів (України і Росії)".

Міністр повідомив також, що "головним неузгодженим моментом залишається неузгодженість ціни на газ для України і на транзит газу".

За його словами, саме це стало причиною припинення переговорів в кінці 2008 р. Продан уточнив, що російська сторона пропонувала ціну в 250 дол. за 1 тис. куб. м газу без підвищення ставки на його транзит для європейських споживачів через територію України. "В результаті цього ми зазнавали б збитків у розмірі 450 млн грн", - цитує його слова РБК-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Газові контракти з Росією підпишуть після домовленостей Тимошенко і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі