неділя, 13 червня 2021 17:19

G7 вимагає в Росії вивести війська з Донбасу

G7 вимагає в Росії вивести війська з Донбасу
G7 звернулася з вимогами до Росії через конфлікт в Україні. Фото: DW

Лідери держав "Великої сімки" звернулись з вимогами до Росії щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Заяви лідерів опублікували у неділю після обіду, повідомляє Європейська правда.

У документі РФ закликали знизити напруженість і діяти відповідно до її міжнародних зобов'язань, вивести російські війська і техніку, розміщені на східному кордоні України і на Кримському півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: G7 погодила розподілення ковід-вакцин між бідними країнами - Маркель назвала кількість

"Ми залишаємось твердо переконані, що Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником. Ми підтверджуємо нашу підтримку "нормандського процесу" для забезпечення виконання Мінських угод, і закликаємо Росію до конструктивної взаємодії і підтвердження прихильності перемир'я", - сказано в заяві.

G7 також підтвердила свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Крім того, лідери "Великої сімки" закликали Україну до подальшого проведення реформ.

"Ми підтверджуємо наші зусилля зі зміцнення демократії та інститутів України, заохочуючи до подальшого прогресу в проведенні реформ", - йдеться в заяві.

Білий дім хоче продемонструвати, що президент США Джо Байден дав "жорсткий сигнал" колезі з Росії Володимиру Путіну на їхній зустрічі в Женеві.

Зараз ви читаєте новину «G7 вимагає в Росії вивести війська з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі