середа, 15 червня 2011 19:23

"Фальсифікації голосувань у ВР стають тенденцією" - Семерак

"Фальсифікації голосувань у ВР стають тенденцією" - Семерак

Незаконна присутність у сесійній залі Верховної Ради України першого заступника голови Ради міністрів Криму, представника Партії регіонів Павла Бурлакова могла призвести до фальсифікації голосування. Про це в інтерв'ю журналістам заявив член фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак, повідомляє прес-служба партії.

"Перший заступник голови Ради міністрів Автономної республіки Крим приходить до сесійної зали, не маючи на це права, сідає на місце народного депутата і під час голосування готується там щось робити. І тільки тому, що Володимир Литвин зробив зауваження і попросив людину вийти з зали, не відбулося фальсифікації голосування", – відзначив Семерак.

"Бурлаков сидів на місці народного депутата Заца. Сусіднє місце – народного депутата Ахметова. Тому теоретично Бурлаков міг би проголосувати. Можливо, він грав роль помічника Ахметова, але в будь-якому разі це заборонено Конституцією і законом", – сказав народний депутат.

Він нагадав, що в той момент "картка для голосування народного депутата перебувала на місці (у гнізді для голосування)". Парламентарій підкреслив, що незаконні голосування членів Партії регіонів у представницьких органах різних рівнів стають "тривожною тенденцією".

"Ми бачили відео, як люди, які не мають права голосувати в Донецькій обласній раді, голосували замість депутатів від Партії регіонів. Ніякої реакції ні обласної ради, ні обласної прокуратури, ні Генеральної прокуратури немає. Рішення, проголосовані в обласній раді нечесно і всупереч чинному законодавству, вступили в дію", - повідомив Семерак.

За його словами, "парламентаризм в Україні перебуває в дуже серйозній критичній точці".

"Перш ніж намагатися змінювати виборче законодавство, щоби відрегулювати формування рад на свій лад, Партія регіонів, влада мали б зробити лікнеп для своїх чиновників та активістів, щоб вони розуміли, хто має право голосувати, як відбувається голосування, що таке взагалі демократична процедура. А вже після цього розповідати, що їх неправильно критикує опозиція чи заявляти, що вони не будуть виконувати резолюції Європейського парламенту", – зазначив народний депутат.

Він наголосив, що "для старої Європи, для старої демократії те, що відбувається з демократичними процедурами в Україні – це не просто ганьба, це катастрофа".

Раніше повідомляося, МВС дозволило депутатам голосувати чужими картками.

Зараз ви читаєте новину «"Фальсифікації голосувань у ВР стають тенденцією" - Семерак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі