пʼятниця, 25 березня 2011 10:17

Єжель обіцяє побудувати житло для 48 тисяч військових

Єжель обіцяє побудувати житло для 48 тисяч військових

Започаткований новий проект "Військове містечко–300" дає надію майже 48 тисячам безквартирних військових отримати достойне комфортне житло.

Про це сказав Міністр оборони України Михайло Єжель під час урочистої церемонії закладки пам'ятного знаку на місці будівництва житлових будинків для військовослужбовців Збройних Сил України, яке відбулося у Гостомелі Київської області, повідомила прес-служба Партії регіонів.

За словами Єжеля, президент України Віктор Янукович доручив уряду і Міністерству оборони у найкоротші строки відпрацювати відповідні програми і зробити все можливе, щоби "кожний військовослужбовець був забезпечений житлом".

"Сьогодні у житті наших Збройних Сил непересічна подія – ми започатковуємо новий проект "Військове містечко – 300". Він дає надію майже 48 тисячам безквартирних військових отримати достойне комфортне житло", - сказав глава оборонного відомства, додавши, що для будівництва житла за програмою "Військове містечко–300" не потрібні бюджетні кошти, оскільки це – інвестиційний проект.

За інформацією Міністра оборони, вище військове керівництво поставило перед собою дуже амбітний план – за 5 років за підтримки президента та уряду України побудувати близько 50 тисяч квартир для військовослужбовців.

"Якщо нам вдасться реалізувати наш амбітний план, а я переконаний, що так і буде, то таке поняття, як "черга на отримання житла у Збройних Силах України" перестане існувати", - сказав чиновник.

За словами глави оборонного відомства, у 300 нових мікрорайонах по всій території України будуть збудовані не лише житлові будинки, а й лікарні, магазини, школи та дитячі садочки.

Слід зазначити, що програма "Військове містечко–300" – це пілотний проект за підтримки уряду України, який передбачає залучення позабюджетних коштів для будівництва житла для військовослужбовців шляхом спільної забудови земельних ділянок вивільнених військових містечок. Міністерство оборони України отримає 25% площі від всіх житлових будинків побудованого містечка.

Реалізація житлової програми розрахована на 5 років, протягом яких передбачається забезпечити житлом майже 50 тисяч військовослужбовців та створити фонд резервного житла для Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Єжель обіцяє побудувати житло для 48 тисяч військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі