субота, 07 лютого 2015 17:28

"Євросоюз ризикує втратити Україну, якщо не будуть прийняті негайні заходи" - Сорос

"Євросоюз ризикує втратити Україну, якщо не будуть прийняті негайні заходи" - Сорос
Європа не допомогла Україні - Сорос joinfo.ua

Європа не допомогла матеріальними засобами Україні, яка близька до фінансового колапсу.

У цьому американський мільярдер Джордж Сорос звинуватив Євросоюз, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, 7 лютого, передає Укрінформ.

"Європа не виконала фінансові обіцянки... Ви обіцяли допомогти і не допомогли", - дорікнув Сорос європейським лідерам, закликавши "розуміти, що Україна піддається величезній військовій і фінансовій атаці. Вона близька до колапсу".

Сорос також підкреслив, що "Євросоюз ризикує втратити Україну, якщо не будуть прийняті негайні заходи". "Європа може втратити Україну, і ця втрата буде величезною. Хочу попередити, що якщо не будуть прийняті негайні заходи, це відбудеться", - заявив американець.

На його думку, одні лише антиросійські економічні санкції не вирішать української кризи. Обмежувальні заходи повинні йти вкупі з "позитивною допомогою", вважає мільярдер.

Джордж Сорос також оцінив ситуацію в єврозоні, порівнявши її з часами напередодні розпаду СРСР. "Я 25 років тому спостерігав розпад СРСР, тоді інтегрувався Євросоюз, а Радянський Союз розвалювався. Зараз ЄС розвалюється, а Росія знову самостверджується", - вважає він.

Сорос також заявив, що очікує від Росії ще більшої агресивності найближчим часом, оскільки "Путін бореться за виживання".

Нагадаємо, що в ці дні в Мюнхені проходить 51-та конференція, в якій беруть участь близько 20 глав держав та урядів, а також приблизно 60 міністрів закордонних справ і міністрів оборони, представники ділових та наукових кіл, правозахисних організацій з усього світу.

Сьогодні для участі в конференції до Федеративної Республіки Німеччина прибув президент України Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Євросоюз ризикує втратити Україну, якщо не будуть прийняті негайні заходи" - Сорос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі