четвер, 09 лютого 2023 05:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Євросоюз закликав РФ припинити звірства і перестати прикидатися жертвою

Євросоюз закликав РФ припинити звірства і перестати прикидатися жертвою
Євросоюз звернувся до РФ з вимогою припинити війну. Фото: Mind

Росія має припинити абсурдні заяви, нібито саме вона є "жертвою" війни. Також вона мусить негайно припинити звірства, які вона чинить в Україні.

РФ є агресором, її війська розгорнуті на території іншої суверенної держави, йдеться у заяві Європейського Союзу "Щодо агресії Російської Федерації проти України", пише Укрінформ.

"Вже майже рік Росія веде цілеспрямовану, нічим не спровоковану, невиправдану агресивну війну проти України. Той факт, що ця російська агресія є незаконною згідно з міжнародним правом, не викликає жодних сумнівів. Ми, як і переважна більшість колег за цим столом, засуджували і найрішучішим чином засуджуватимемо це обурливе порушення Росією міжнародного права, Статуту ООН та принципів і зобов'язань ОБСЄ", – йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба звернувся з пропозицією до ЄС щодо формули миру

У ЄС переконані, що заяви російського диктатора Володимира Путіна, який погрожував міжнародній спільноті безпрецедентними наслідками за підтримку України, нікого не залякали.

"Кремль недооцінив завзятість і рішучість України та українського народу в захисті своєї Батьківщини, своєї свободи і свого європейського майбутнього", – говориться в заяві.

Там підкреслили, що вважають правильним рішенням надати Україні засоби для самозахисту.

В Євросоюзі заявили, що підтримують формулу миру від Володимира Зеленського і активно працюють над реалізацією 10 пунктів.

Україна пропонує світу формулу миру – 10 кроків, які світ має зробити швидше, ніж Росія робить свої кроки.

Постачання Україні систем протиповітряної оборони має випередити наступні ракетні удари. Постачання західних танків має випередити ще одну атаку російських танків. Відновлення миру та безпеки в Україні має випередити російську атаку на безпеку інших країн, заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз закликав РФ припинити звірства і перестати прикидатися жертвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі