субота, 08 липня 2017 22:01

Євросоюз назвав умови, за яких безвіз можуть відмінити

Євросоюз назвав умови, за яких безвіз можуть відмінити
Євросоюз сказав, що треба зробити, аби безвіз відмінився. Фото: 24 канал

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що підстави для скасування безвізового режиму для України полягають, зокрема, у значному зростанні кількості незаконних мігрантів, відчутному збільшенні шукачів притулку та іншому.

Про це він сказав в інтерв'ю "Главкому".

"Підстави для скасування безвізового режиму є абсолютно чіткими і зрозумілими. Зокрема, це – значне підвищення кількості незаконних мігрантів, відчутне збільшення шукачів притулку, низький рівень співпраці щодо виконання Угоди про реадмісію і певні конкретні ризики для безпеки однієї або кількох країн-членів ЄС. У цьому випадку безвізовий режим може бути призупинений, особливо якщо в Україні відбудеться рух назад у відношенні тих реформ, які передбачалися для його надання. Наприклад, якщо так станеться з антикорупційними реформами", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає 5 млн євро на одну з реформ

Мінгареллі також зазначив, що відсутність позитивного рішення українського парламенту щодо антикорупційних судів не є кроком назад у питанні реформування в Україні. Проте він виказав жаль, що "в Україні досі не створений антикорупційний суд".

Мінгареллі заявляв, що Україна має робити все можливе для виконання зобов'язань, взятих в рамках Угоди про асоціацію та створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз назвав умови, за яких безвіз можуть відмінити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі