пʼятниця, 20 червня 2014 11:17

Євросоюз тисне на Росію: або мир на Донбасі, або санкції - ЗМІ

Євросоюз тисне на Росію: або мир на Донбасі, або санкції - ЗМІ
Фото: Reuters

Євросоюз намагається посилити свій тиск на Росію. Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель попередили Володимира Путіна про те, що готові запровадити жорсткіші санкції, якщо терористи на Сході України не погодяться на перемир'я з Києвом.

Про це пише сьогодні німецька газета Die Zeit.

Видання повідомляє, що під час телефонної розмови лідери Німеччини і Франції закликали Путіна натиснути на проросійських терористів на Сході України, щоб вони погодилися на план мирного врегулювання, який запропонував президент України Петро Порошенко.

"Якщо цього не відбудеться, міжнародне співтовариство вживе заходів, які стосуватимуться відносин з Росією", - повідомляють в адміністрації президента Франції.

Газета нагадує, що президент Порошенко пропонує сепаратистам на Сході, які не причетні до вбивств, скласти зброю. За це їм обіцяно амністію. Терористи з самопроголошених республік на Донбасі відмовляються припинити вогонь і скласти зброю. В цей же час, НАТО повідомляє, що Росія знову стягує свої війська до кордонів України.

"Я можу підтвердити, що ми бачимо посилення російських угрупувань уздовж українських кордонів. Це тисячі нових солдатів", - заявив генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен. Нагадаємо, що Росія перекрила газ Україні, але ЄС не ввів санкції.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз тисне на Росію: або мир на Донбасі, або санкції - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі