пʼятниця, 06 грудня 2013 13:03

Європа може запровадити персональні санкції проти представників влади - Катеринчук

 

"Європа може ввести персональні санкції по відношенню до представників української влади, якщо вона проігнорує волю громадян", - про це сказав сьогодні під час виступу зі сцени Євромайдану у Києві лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук.
"Наші колеги по Альянсу лібералів та демократів за Європу, котрі приїхали з Литви аби нас підтримати, сьогодні виголосили на центральній площі країни резолюцію Сейму Литовської Республіки про політичну ситуацію в Україні. Зокрема у резолюції міститься заклик до діалогу влади з опозицією, не вдаватися до насильства, встановити винних у побитті учасників мирних акцій та ініціатива провести найближчим часом у Вільнюсі сесію асамблеї членів Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі та Верховної ради України", - розповів Микола Катеринчук.
"Формат резолюції - це демонстрація політичної волі дипломатичною мовою. Литовці, як і представники інших країн, не можуть напряму втручатися у внутрішні справи України, але вони готові застосувати всі необхідні дії і свої можливості для того, щоб забезпечити мирні зібрання, мирні протести в Україні", - наголосив народний депутат. – "Подібні резолюції можуть бути розглянуті усіма парламентами Євросоюзу".
Довідка: Учора на Євромайдан з метою підтримки Європейської партії України прибули литовські ліберали Раймондас Імбрасас (генеральний секретар партії Ліберальний рух Литви) та Гінтарас Степонавічус (перший віце-президент ЛРЛ). Ліберальний рух Литви, так само, як і Європейська партія України, є членом АЛДЄ – Альянсу лібералів та демократів за Європу.

 

Зараз ви читаєте новину «Європа може запровадити персональні санкції проти представників влади - Катеринчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі