пʼятниця, 24 вересня 2021 16:09

Єврокомісія привітала ухвалення закону про олігархів

Єврокомісія привітала ухвалення закону про олігархів
У Єврокомісії заявили, що боротьбу з впливом олігархів потрібно продовжити. Фото: ПДК

Європейська комісія привітала ухвалення Верховною Радою в другому читанні закону про олігархів.

Речниця Єврокомісії Ана Пісонеро сказала про рішучість президента Володимира Зеленського звернути увагу на вплив олігархічних інтересів на політичне й економічне життя України, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми вітаємо рішучість президента Зеленського звернути увагу на глибоко вкорінений вплив корисливих олігархічних інтересів на політичне та економічне життя України. Зазначаємо ухвалення в другому читанні Верховною Радою 23 вересня законопроєкту про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті. Це крок уперед. Ми очікуємо, що закон виконуватимуть повністю, рішуче та юридично обґрунтовано", - ідеться в повідомленні.

Додали, що крім реалізації закону необхідне закриття інституційних прогалин задля досягнення ефекту деолігархізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: олігархічної гілки влади в Україні більше не буде

"Україна доклала багато зусиль, щоб закрити простір для корупції, зокрема очищення банківського сектора й забезпечення прозорості державних закупівель. Ми закликаємо продовжувати ці зусилля в інших секторах, уражених корупцією. Зміцнення запланованих і чинних інститутів, як-от органи, що відповідають за верховенство закону, зокрема судову систему, Антимонопольний комітет, суспільне мовлення, незалежний регулятор преси, має бути в центрі цієї боротьби за зміцнення верховенства права, закону. Це має зміцнити довіру українських громадян до державних установ і розкрити економічний потенціал України на благо народу України", - заявили в Єврокомісії.

23 вересня ВР ухвалила законопроєкт. До нього подавали 1257 правок.

Законопроєкт розглянули за понад годину.

Перед голосуванням опозиція блокувала трибуну.

Законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів треба знову проголосувати, бо під час його ухвалення врахували три поправки, які суперечать одна одній. Про це заявив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк у кулуарах у п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія привітала ухвалення закону про олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі