вівторок, 18 червня 2024 22:20

"Це має припинитися": в США висловили стурбованість через візит Путіна до КНДР

"Це має припинитися": в США висловили стурбованість через візит Путіна до КНДР
Візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї є актом відчаю, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images

Візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї є актом відчаю.

Це має викликати занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у збереженні миру. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен та прессекретар Білого дома Карін Жан-П'єр, передає "РБК-Україна".

Блінкен заявив, що візит Путіна до Північної Кореї став ознакою його відчаю зміцнити відносини з країнами, які можуть підтримати його війну проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін опублікував статтю перед поїздкою у КНДР: виступає за взаємодію

Держсекретар додав, що підтримка Китаю дозволила Росії зберегти свою оборонно-промислову базу, поставляючи 70% верстатів, які Москва імпортує, і 90% мікроелектроніки.

"Це має припинитися", - сказав він.

Карін Жан-П'єр заявила, що поглиблення співробітництва між Росією і КНДР є тенденцією, яка повинна викликати серйозну стурбованість у всіх, хто зацікавлений у збереженні миру і стабільності на Корейському півострові.

Також вона згадала і підтримку народу України, який захищає свою свободу і незалежність від російської агресії та вторгнення.

Російський диктатор Володимир Путін 18-19 червня здійснить дводенний візит до Північної Кореї, де проведе переговори з лідером країни Кім Чен Ином.

Це буде перша поїздка Путіна до Пхеньяна за 24 роки, яка стане візитом у відповідь після поїздки Кіма на Далекий Схід Росії у вересні минулого року, де два очільники провели рідкісну для них зустріч. Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Однією з головних цілей візиту Путіна до КНДР, на думку оглядачів, буде пошук шляхів розширення військових зв'язків Москви і Пхеньяна.

Зараз ви читаєте новину «"Це має припинитися": в США висловили стурбованість через візит Путіна до КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі