пʼятниця, 24 листопада 2017 19:48

"Це довгий шлях" - Грібаускайте про вступ України в ЄС

"Це довгий шлях" - Грібаускайте про вступ України в ЄС
Президент Литви Даля Грібаускайте назвала довгим шлях України до членства в ЄС. Фото: Reuters

Вступ України в ЄС є довгим шляхом. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте у Брюсселі, повідомляє УНН.

"Якщо вони будуть готові. Як тільки вони будуть готові. Але це довгий шлях", - сказала Грібаускайте, коментуючи те, що Україна хоче почути політичну підтримку приєднатися до "клубу".

"Я думаю, що ЄС пропонує багато. І на сьогодні залежить від України, як багато вона візьме і наскільки швидко вона буде реалізовувати реформи", - зауважила президент Литви.

Вже є багато виділених фінансових ресурсів, але Україна використовує їх не в повному обсязі, сказала Грібаускайте.

"З 12 мільярдів вони взяли лише дві третини. Також доступна макрофінансова допомога, але вона залежить від умов. Тож, залежить від країн-партнерів ЄС, чи задіювати і використовувати підтримку, яку ми пропонуємо, у повному обсязі", - додала президент Литви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада отримала прочухана в Європі

Україна має угоду про асоціацію з ЄС. Політичну частину угоди було підписано 21 березня 2014 року, економічну - 27 червня 2014 року.

11 червня запрацював безвізовий режим з ЄС. Українці, які мають біометричні паспорти, можуть приїжджати в країни ЄС з діловою чи туристичною метою або в сімейних справах на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року.

Зараз ви читаєте новину «"Це довгий шлях" - Грібаускайте про вступ України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі