середа, 12 жовтня 2011 16:12

Естонія готова розповісти Україні, як треба реформувати КК

Естонія готова розповісти Україні, як треба реформувати КК

Україна повинна прискорити реформу системи правосуддя й Кримінального кодексу у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко.

Про це міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает сказав на зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, повідомялє "Українська правда".

За словами Паета, вирок Тимошенко "був зустрітий у Європейському Союзі із розчаруванням".

"Україна є дуже важливим партнером для Європейського Союзу. Естонія завжди підтримувала європейську інтеграцію України, але засудження Тимошенко може вплинути на співробітництво між ЄС і Україною", - додав він.

Крім того, у зв'язку з вироком Тимошенко Міністерство закордонних справ Естонії виступило з офіційною заявою.

У заяві міністра Паета сказано, що судовий процес над Тимошенко показав, що реформи з приведення правової системи й Кримінального кодексу України у відповідність із правовими нормами ЄС не здійснено повною мірою.

"Щоб уникнути повторення таких ситуацій у майбутньому, Україні необхідно продовжити реформування своєї правової системи. Ми готові допомогти Україні впровадити в життя необхідні зміни, поділитися своїм досвідом реформ, а також проконсультувати, як побудувати життєздатну демократію, що ґрунтується на верховенстві права й повазі до прав людини", - сказав міністр.

Як відомо, з різкими заявами у зв'язку з арештом Тимошенко виступили Європейський Союз, Білий дім, Міністерство закордонних справ Німеччини, Чехії й інших держав.

Зараз ви читаєте новину «Естонія готова розповісти Україні, як треба реформувати КК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі