вівторок, 29 квітня 2014 11:25

ЄС розширив список осіб, проти яких введені санкції

ЄС розширив список осіб, проти яких введені санкції
Фото: nikorupciji.org

Санкції проти росіян, яких Рада ЄС напередодні внесла у додатковий "чорний список" за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, почали діяти у вівторок, 29 квітня, повідомляє ТСН.

До розширеного санкційного списку увійшли дев'ять російських офіційних осіб і військових: віце-прем'єр РФ Дмитро Козак, помпред президента РФ в окупованому Криму Олег Бєлавенцев, міністр у справах Криму Олег Савельєв, в.о.губернатора Севастополя Сергій Мєняйло, член Ради Федерації від анексованого Криму Ольга Ковітіді, віце-спікери Держдуми Людмила Швецова та Сергій Неверов, начальник Генштабу Валерій Герасимов, голова ГРУ Генштабу Ігор Сергун.

У список внесені також шестеро керівників сил самооборони і так званої "Донецької народної республіки". Серед них одні з лідерів ДНР Андрій Пургин і Денис Пушілін, заступник керівника народного ополчення Донбасу Сергій Циплаков і керівник народної оборони Донбасу в Слов'янську Ігор Стрєлков.

Банківські активи цих осіб у Європі заморожуються, накладається заборона на видачу їм віз для поїздок до країн ЄС.

"П'ятнадцять додаткових осіб, відповідальних за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, стануть об'єктом заборони на поїздки і заморожування їх авуарів на території ЄС", - заявив напередодні Рада ЄС.

Санкції набули чинності одразу після опублікування цієї постанови Ради ЄС в "Офіційному журналі" Євросоюзу.

Нагадаємо, що 28 квітня США ввели жорсткі санкції проти оточення Путіна і російських компаній. Так, підпадають під санкції керівники "Роснефти" і "Ростеха", а також віце-прем'єр уряду РФ.

Зараз ви читаєте новину «ЄС розширив список осіб, проти яких введені санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі