понеділок, 27 лютого 2012 18:12

Спецтема: Луценко за ґратами

ЄС розчарований вироком Луценку

ЄС розчарований вироком Луценку

Європейський Союз розчарований вироком, винесеним у Києві щодо екс-голови МВС Юрія Луценка, і розцінює його як сигнал про продовження в Україні судової практики, яка не відповідає міжнародним стандартам.

Мова про це йде в заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, текст якого переданий агентству "Інтерфакс-Україну" в понеділок в Брюсселі.

"Ми розчаровані вироком щодо пана Луценка, який сигналізує про те, що в Україні тривають суди, які не дотримуються міжнародні стандарти щодо справедливого, прозорого і незалежного судового процесу", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко: Вирок Луценку – це хрест на українському правосудді

У зв'язку з цим високі представники ЄС нагадали, що під час саміту Україна-ЄС, який пройшов у грудні в Києві, було зроблено заяву, що повага до верховенства права буде мати "вирішальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС".

Ештон і Фюле звернули увагу на резолюцію ПАРЄ, ухвалену нещодавно щодо України з приводу функціонування демократичних інститутів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожна така подія, як ув'язнення Тимошенко, Луценка, нарощує сукупне невдоволення" - політолог

"Ми будемо продовжувати уважно стежити за подіями, пов'язаними з розглядом апеляції пана Луценка, пані Тимошенко в апеляційному суді, а також за провадженням у справі колишнього виконуючого обов'язки міністра оборони Іващенка, та інших аналогічних випадків", - заявили високі представники ЄС.

Нагдаємо, сьогодні Луценка засудили до 4 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС розчарований вироком Луценку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі