четвер, 10 березня 2022 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Єрмак пригадав, де був із Зеленським у перші години війни

Єрмак пригадав, де був із Зеленським у перші години війни
Коли Єрмак отримав інформацію про початок боїв на кордоні й бомбардувань, поїхав на Банкову. Зеленський був вже там. Фото: president.gov.ua

Голова Офісу президента Андрій Єрмак після першої інформації про напад Росії зібрався і поїхав на роботу. Президент Володимир Зеленський вже був на Банковій.

Про це Єрмак розповів "Українській правді".

"Я приїхав близько 2:00 додому. Було розуміння, яка ситуація, тому що багато було інформації на той момент. Але практично за годину-півтори я уже отримав від розвідки і військових інформацію про початок бойових дій. Тому я швидко зібрався і був уже десь близько 5:00 (24 лютого. - Gazeta.ua) був в Офісі президента", - сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ має виключити Росію з організації ООН - Єрмак

Зазначив, що він із Зеленським "до останнього не вірили, що це станеться".

"Ви знаєте, що було багато інформації від наших партнерів. Але, все ж таки, ми не вірили. Ми готувалися, безумовно. І тому зараз бачимо результат – ми успішно воюємо другий тиждень. Це і є свідченням того, що всі ці місяці ми готувалися. Але не вірили до останнього", - сказав очільник ОП.

Єрмак стверджує, що команда Зеленського після початку війни була зібрана, сконцентрована. Ніхто не панікував, всі розуміли, що робити.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак пригадав, де був із Зеленським у перші години війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі