субота, 02 липня 2022 14:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Єнін оцінив можливий удар по Україні з Білорусі

Єнін оцінив можливий удар по Україні з Білорусі
У Білорусі відсутні ознаки формувань ударних груп. Фото: Генштаб

За інформацією міжнародних партнерів України і вітчизняних розвідок, зараз відсутні ознаки формування ударних угруповань на території Білорусі.

Однак можливі провокації. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив про "прискорене об'єднання" з Білоруссю

"Ми маємо інформацію про можливі провокації, остаточне втягнення Білорусі у російсько-українську війну. Йдеться про можливість направлення відповідних диверсійно-розвідувальних груп. І саме тому нашими правоохоронцями впроваджено посилений режим несення служби на блокпостах", – зазначив він.

За його словами, українські правоохоронці час від часу виявляють то дрони на прикордонні України у північних регіонах, то ініціативний перехід громадян РФ або Білорусі на наш бік. Усіх таких осіб ретельно перевіряють, заявив Єнін.

25 червня Лукашенко їздив до Путіна в селище біля Санкт-Петербурга. Там Путін заявив, що найближчим часом Білорусі передадуть ракетні комплекси "Іскандер М".

У Брестській і Гомельській областях Білорусі, що межують з Україною, планують приховану мобілізацію.

Білорусь допомагає РФ у війні проти України, транспортує боєприпаси для потреб російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Єнін оцінив можливий удар по Україні з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі