понеділок, 20 лютого 2017 08:54

Екс-радник Путіна розповів, де спіткнулася "русская весна"

Екс-радник Путіна розповів, де спіткнулася "русская весна"
Фото: rbc.ru

"Русская весна" не знайшла достатньої підтримки у жителів Донбасу та південних областей України. Тому президент РФ Володимир Путін не наважився на пряму інтервенцію в Україну.

Про це розповів колишній радник глави Кремля Андрій Ілларіонов в інтерв'ю "Апострофу".

"Оскільки так зване "повстання" на півдні та сході України не виявилося настільки успішним, як він сподівався, то для створення так званої Новоросії залишився єдиний можливий інструмент - пряма інтервенція. Тоді здавалося, що він готовий застосувати відкриту збройну силу так, як це він зробив у Криму і на Донбасі. Однак цього не сталося", - зазначив Ілларіонов.

2014 року на російсько-українському кордоні були зосереджені війська РФ чисельністю не більше 50 тис. Такої кількості для відкритої інтервенції не вистачило б, наголосив колишній радник Путіна.

"Цих військ було абсолютно недостатньо. Щоб вести хоч трохи помітну операцію із захоплення південної або східної України, навіть у тому випадку, якщо такого роду військові дії матимуть не надто жорсткий характер, необхідне угруповання чисельністю близько 1 мільйона чоловік", - вважає аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін визнав паспорти ДНР і ЛНР

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Після цього Москва зарахувала український півострів до свого складу.

Згодом Росія почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Екс-радник Путіна розповів, де спіткнулася "русская весна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі