четвер, 30 травня 2013 11:19

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Експерт: Тимошенко не закрила питання своєї участі в президентській кампанії

Експерт: Тимошенко не закрила питання своєї участі в президентській кампанії
Фото: telekritika.ua

Екс-прем'єрка Юлія Тимошенко заявила, що підтримує рішення Об'єднаної опозиції не висувати єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах 2015 року в першому турі, аби не було спекуляцій навколо цієї теми з боку правлячого режиму.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Зараз вона заявила, що підтримує рішення Об'єднаної опозиції, аби не було спекуляцій навколо теми єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах 2015 року з боку правлячого режиму. Відсутність єдиного кандидата, його не висунення 18 травня опозиціонерами, їхні опоненти розглядають як фундаментальну поразку, і як ознаку відсутності єдності опозиції", - наголосив він.

Окрім того, політолог зауважив, що для Тимошенко зараз першочергові декілька моментів:

"Для Тимошенко зараз важливо, щоб опозицію: не покидав переможний настрій; й далі йшла на гребені переможної хвилі; лишалась єдиною; а також, щоби не було боротьби між фашистами та антифашистами (тому що вона розуміє весь підтекст боротьби, направленої на відштовхування опозиції від "Свободи", і виведення її із лав єдиної опозиції)".

Карасьов наголосив: "Тимошенко вважала, що висунення єдиного кандидата швидше посилювало протиріччя в опозиції, аніж слугувало її єдності, консолідованості".

"Ця проблема створювала точки напруги між трьома колонами опозиції, між їх лідерами. Наприклад, аби між "Батьківщиною" та УДАРом, або між "Свободою" та Батьківщиною з'являлися підозри, протиріччя, ревнощі, що притаманно політичному егоїзму українських політиків", - додав експерт.

Водночас, він зауважив, що якби опозиція вже висунула свого кандидата, "наприклад Кличка, то це би означало, що Тимошенко має його "благословити" на посаду єдиного кандидата, викликаючи невдоволення в її рідній "Батьківщині".

"А вона вже висунула екс-прем'єрку як єдиного кандидата. Тимошенко не покидає мрії взяти участь в президентській кампанії. Тому, вона вважає, що питання із її участю в кампанії 2015 року і питання підтримки її самої із боку опозиції — відкрите, а може бути закрите тільки тоді, коли відбудеться перший тур виборів. А до того, ставити це питання — це не тільки ставити під удар єдність опозиції, але й остаточно викреслити Тимошенко із політичної гри", - підкреслив він.

Політолог переконаний, що "немає сенсу визначатися із кандидатом зараз, тому що ситуація мінлива".

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Тимошенко не закрила питання своєї участі в президентській кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі