середа, 31 грудня 2014 13:10

Експерт розповів, як владі вижити

Експерт розповів, як владі вижити
Фото: n-europe.eu

Наступний рік стане переломним для України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Влада фактично приперта до стінки. Вижити можна лише, проводячи реформи. Ніби бажання їх проводити є. Міністр внутрішніх справ заявив, що зміни у міліції вже розпочаті - за місяці чотири-п'ять замість ДАІ у нас буде постова служба. Це перший маркер. Другий - початок видачі біометричних паспортів. Кілька країн вже говорять про надання нам безвізового режиму. Важливими також будуть місцеві вибори. Вони можуть не тільки створити умови для фінансової децентралізації, а й для прийняття нової Конституції", - зауважив він.

За словами експерта, 2015-й буде завершальним у питанні зовнішньо-політичного вибору. "Ми все зробили для того, щоб розпрощатися із радянською та пострадянською Україною. Щоб вихолостити з себе це остаточно, потрібно буде підготувати заявку в НАТО. Дії Росії змусять нас більше працювати у безпековому напрямку. Маємо підвести риску під політичним вибором - дві виборчі кампанії 2014 року пройшли під гаслом євроінтеграції. Перемогли саме такі сили", - наголосив Цибулько.

"Влада буде змушена послаблювати тиск на бізнес та заохочувати громадян до його започаткування. Кабмін працюватиме із кількома сотнями великих платників податків. Але економічна ініціатива громадян може змінити ситуацію, щоб не було монополій. Треба думати про спрощені податки, а також про те, що робити із банківським сектором, щоб він почав кредитувати економіку", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як владі вижити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі