понеділок, 16 серпня 2010 13:57

Експерт пояснив, чому профспілки протестують проти МВФ

Експерт пояснив, чому профспілки протестують проти МВФ

Політолог Володимир Фесенко сумнівається, що голову Федерації профспілок України Василя Хару очікує звільнення з посади.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За словами політолога, проведення пікетування представництва МВФ Федерацією профспілок – це певною мірою показуха.

"Взагалі в профспілках зараз все не так просто. Хара сьогодні потрапив у суперечливу ситуацію, тому що йому треба критикувати не тільки МВФ, а й своїх однопартійців. А він цього не може зробити, тому починає маневрувати", - зазначив Фесенко.

"Тут ситуація із подвійністю і суперечливістю інтересів. Хара – представник провладної партії, керівництво якої пішло на домовленості з МВФ. Він не хоче позбавлятися цієї подвійності. Бо бореться за своє виживання, демонструючи свою соціальність. Однак він не хоче втрачати свого владного статусу", - пояснив він.

Нагадаємо, у вівторок, 17 серпня, Федерація профспілок України пікетуватиме представництво Міжнародного валютного фонду в Києві. Глава Федерації і народний депутат від Партії регіонів Василь Хара пояснив, що акція відбудеться через втручання МВФ у внутрішню соціальну політику держави.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому профспілки протестують проти МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі