понеділок, 07 травня 2018 19:15

Екс-міністра Рудьковського спіймали на курорті з підробним паспортом

Екс-міністра Рудьковського спіймали на курорті з підробним паспортом
Екс-міністра Миколу Рудьковського затримали в Дубаї за підробку паспорту. Фото: politota.com.ua

Екс-міністра транспорту і зв'язку часів президентства Віктора Ющенка, екс-нардепа від "Партії регіонів" (2012-2014) Миколу Рудьковського затримала в Дубаї міграційна служба Об'єднаних арабських еміратів за підроблений іракський паспорт. Про це повідомляє "Лівий берег".

За словами джерел, затримання відбулося в перших числах квітня, і аж до 20-х чисел екс-"регіонал" перебував у місцевій в'язниці. Нинішній статус Рудьковського в справі приховується. Екс-нардеп по допомогу до української консульської служби не звертався, оскільки не планує повертатися в Україну, де не з'являвся з 2014 року.

В процесі затримання в нього виявили також кілька паспортів інших країн.

Український біометричний паспорт екс-міністр отримав в одній з європейських країн в 2017 році. До того моменту в нього на руках були два вітчизняні закордонні паспорти, один - з "шенгеном", другий - з американською туристичною візою . У момент отримання "біометрії" один із них, відповідно до вимог законодавства, вилучили. При цьому в другому паспорті містилася чинна іракська віза, яку декілька разів використовували.

Відзначимо, ще в 2013 році ЗМІ писали про те, що Рудьковський має намір зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані. Однак з нафтовидобутком у екс-міністра не склалося через розбіжності з урядом автономії. Разом з тим, повідомляють, що останнім часом Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу скрапленого газу, куди було залучено велику кількість російських грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі подробиці травневого вікенду нардепів і заступника міністра

Колишнього нардепа оголосили в розшук "Інтерполу" у справі про викрадення екс-голови ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського. Серед власників компанії значилися свого часу Микола Рудьковський і ще нинішній депутат від "Опоблоку" Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалося ім'я Рудьковського.

Однак у той час, коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін, Рудьковського зняли з розшуку "Інтерполу". Інформацію про те, чи зберігається його "картка" у всеукраїнському розшуку зараз, перевіряють.

7 травня стало відомо, що президент Петро Порошенко 9-10 травня 2018 року здійснить робочий візит у Німеччину. Перед вильотом у Німеччину голова держави візьме участь у заходах до 73-ї річниці перемоги над нацизмом.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністра Рудьковського спіймали на курорті з підробним паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі