вівторок, 29 березня 2011 06:30

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Екс-адвокат Пукача вважає, що у справі Гонгадзе слід допитати Піскуна і Потебенька

Екс-адвокат Пукача вважає, що у справі Гонгадзе слід допитати Піскуна і Потебенька

Заява президента Віктора Януковича про необхідність довести до кінця розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе дає надію, що найближчим часом у справі буде поставлено крапку.

Про це в ефірі 5 каналу заявив колишній адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко.

"Я хочу вірити у щирість слів президента. Що буде нарешті поставлено крапку у цій справі. Відповідно до Конституції і Кримінально-процесуального кодексу потрібно провести всі слідчі дії і довести або не довести провину Кучми", - зазначив адвокат.

Також Мусієнко прокоментував і заяву Арсенія Яценюка про необхідність притягнення до відповідальності і екс-майора держохорони Миколи Мельниченка.

"Таке питання ставити зарано. Я не вважаю записи Мельниченка доказами. Я хочу казати інше. Обвинувачення не може обгрунтовуватися на доказах, здобутих незаконним шляхом. Ставити упор на те, що записи Мельниченка - основні докази, я б не став. На місці Генпрокуратури я б дослідив, хто і як перешкоджав розслідуванню, хто тиснув. Потрібно допитати колишніх генпрокурорів Потебенька, Піскуна", - наголосив Мусієнко.

Екс-адвокат Пукача також прокоментував і справу Віктора Лозінського.

"Санкцією статті, яка інкримінується Лозінському передбачається така міра покарання, як довічне увязнення. Але суд має врахувати обставини, ставлення підсудного до справи. Все інше вирішить суд. Думаю, за півроку справа буде успішно завершена", - додав адвокат.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович, перебуваючи у Сінгапурі, заявив, що справа щодо екс-президента Леоніда Кучми - це намір завершити процес у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і поставити всі крапки в цій справі.

Зараз ви читаєте новину «Екс-адвокат Пукача вважає, що у справі Гонгадзе слід допитати Піскуна і Потебенька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі