четвер, 04 лютого 2021 16:56

Є антиукраїнські канали. Потрібен закон про колаборантів

Є антиукраїнські канали. Потрібен закон про колаборантів
Раніше проти телеканалу NewsOne, який пов'язують з Медведчуком, ввели санкції.

Телеканали "Наш", "112 Україна", NewsOne, ZIK є антиукраїнськими. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Віталій Бала.

"Такі засоби масової інформації є антиукраїнськими, а не як їх називають проросійськими. Вони проти всього українського. Бо термін "проросійський" трохи зменшує ту загрозу, яка насправді йде від таких ЗМІ. І людей, які туди ходять і щось там розповідають. І тих, хто там працює", - каже Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло медведчуківських і мураєвських телеканалів показали в одному відео

"Обов'язково треба ухвалити закон "Про антиукраїнську діяльність". Де були би чіткі розділи про сепаратизм, колабораціонізм. Закон з точки зору нацбезпеки. Щоб там була економічна складова, як не торгувати. Щоб за це була відповідальність. Гуманітарний розділ.

Чітко прописати, що є антиукраїнською діяльністю. За що є штрафи, вулиці підмітати. Кримінальна відповідальність чи конфіскуються фінансові активи.

Тоді зникне не тільки ОПЗЖ, а всі решта політсил, які намагатимуться бути пропагандистами "русского міра" в Україні", - говорить експерт.

Потрібно внести зміни до Конституції, щоб за певні статті позбавляти громадянства України, вважає політтехнолог.

"Не може бути громадянином країни людина, яка паплюжить прапор цієї країни", - каже Віталій Бала.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Є антиукраїнські канали. Потрібен закон про колаборантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі