четвер, 07 липня 2022 13:29

Джонсон поговорить із Зеленським після заяви про відставку – ЗМІ

Джонсон поговорить із Зеленським після заяви про відставку – ЗМІ
Володимир Зеленський та Борис Джонсон під час візиту останнього до Києва 17 червня 2022 року. Фото: facebook.com/borisjohnson

У четвер, 7 липня, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує провести телефонну розмову із президентом Володимиром Зеленським.

Зробить це після заяви про свою відставку, пише The Telegraph.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон звільнив найближчого союзника та спровокував нові відставки

Розмова сприйматиметься як заява про рішучість продовжувати роботу – служити країні, займатися питаннями суспільних інтересів до осені, за словами політичного редактора видання Райлі-Сміта.

За даними ЗМІ, Джонсон оголосить про відставку близько 14:00, проте виконуватиме обов'язки прем'єра до осені. Також нібито заявить про звільнення з посади лідера Консервативної партії.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінґ-стріт щодо колишнього заступника "парламентського кнута" Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег.

Канцелярія Бориса Джонсона стверджувала, що він не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера 2022 року, але пізніше прем'єр був змушений визнати, що це не так.

6 липня понад 15 міністрів подали у відставку на тлі цієї історії.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон поговорить із Зеленським після заяви про відставку – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі