Ексклюзиви
пʼятниця, 01 листопада 2019 10:07

Двоє "слуг народу" обурилися знесенню барельєфа Жукова в Одесі

Двоє "слуг народу" обурилися знесенню барельєфа Жукова в Одесі
Один з них готує звернення до Труханова. ФОТО: "Думская"

Двоє депутатів від "Слуги народу" Артем Дмитрук і Олексій Леонов обурилися демонтажем барельєфа радянського маршала Георгія Жукова на будівлі одеського обласного військкомату.

Свою незгоду висловили на сторінках в Instagram.

Дмитрук, обраний за мажоритарним округом в Одесі, заявив, що треба поважати думку жителів усіх регіонів. А знесення пам'яток стало звичною справою.

"Я хочу нагадати, що всі пам'ятники і монументи - це частина культурної спадщини, що володіє величезною цінністю для нас. І неважливо, хто на них зображений: Жуков, Пушкін, Гоголь або Шевченко. Цінності та смисли, втілені в пам'ятниках минулого, стають важливим фактором під час побудови сучасної культури. Без минулого немає майбутнього!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жуков vs Григоренко: хто кого переміг у Харкові

Леонов, також обраний за одеським мажоритарним округом, заявив, що демонтаж барельєфу суперечить закону про декомунізацію, спираючись на винятки для пам'ятників, пов'язаних із "опором і вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури".

Він висловився за громадські обговорення перед знесенням пам'яток, барельєфів.

Депутат заявив, що готує звернення до міськголови Геннадія Труханова щодо цього випадку та можливих наступних, а також до поліції щодо громадської організації "Національний опір", члени якої брали участь у демонтажі.

"На жаль, місцева влада Одеси вже давно просто спостерігає за відвертим вандалізмом від окремих так званих громадських організацій, які знищують культурний спадок нашого міста".

Демонтували барельєф Жукова представники "Національного спротиву" 31 жовтня. Вони надали журналістам документ на підтвердження того, що квартирно-експлуатаційний відділ Міноборони не виступає проти демонтажу.

Пам'ятку передадуть до музею Південного оперативного командування.

Зараз ви читаєте новину «Двоє "слуг народу" обурилися знесенню барельєфа Жукова в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути