середа, 10 жовтня 2012 17:25

Спецтема: Закон про наклеп

Двох журналістів хочуть позбавити акредитації у Раді за банер щодо "наклепу"

Прес-служба Апарату Верховної Ради надіслала у комітет з питань свободи слова та інформації лист із проханням розглянути доречність надання акредитації у парламенті журналістам Мустафі Найєму та Сергію Лещенку.

Фото листа у своєму фейсбуці виклав голова комітету Юрій Стець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" можуть повернутися до закону про "наклеп" - Шкіль

Мотивація прес-служби ВР полягає в тому, що журналісти нібито порушили цілу низку законів. Також їм закидають розміщення на балконах сесійної зали банеру проти закону про наклеп.

Автор: Facebook Юрія Стеця
 

У коментарі Gazeta.ua Юрій Стець розповів, що вважає подібне рішення нісенітницею.

"Поки що не можу коментувати, чи порушували вони дійсно ці закони, але з точки зору здорового глузду, позбавляти акредитації журналістів через те, що вони таким чином висловили свою позицію щодо того законопроекту, який стосується їх діяльності, це нонсенс. За тим самим принципом усіх депутатів треба було позбавити присутності у залі, оскільки ми всі пам'ятаємо синьо-білі кульки "Нато- ні!", які висіли два тижні від Партії регіонів і комуністів. Те саме стосується і опозиції за банери, розвішені на підтримку Юлії Тимошенко і Юрія Луценка", - наголосив нардеп.

"Я вважаю це повним абсурдом, - додав він. - Це якісь доісторичні часи і нерозуміння нормальних цивілізованих норм та прав журналістів висловлювати свою точку зору. Я можу зрозуміти, якщо б вони порушували порядок, билися, нецензурно висловлювалися, ображали депутатів, або цей банер висловлював таку інформацію, або влаштовували провокації, то це ще можна було б розглядати. І то, я думаю, що це б не було порушенням законів, бо це б стосувалось етики журналістської поведінки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин ліквідував "наклеп" в законодавчій базі

Однак, за словами нардепа, комітет зобов'язаний розглянути лист прес-служби.

"Якщо до нас надійшов такий лист, то ми маємо обов'язково розглянути його — це без варіантів. Я точно знаю, що від БЮТу і НУНСу ніхто за це голосувати не буде, стосовно Партії регіонів — мені важко сказати, треба запитувати у них. Проте, я точно знаю, що вони його не приносили, а їм (прес-служба — gazeta.ua) треба довести, що це саме вони його принесли. Стосовно того, що вони його розвісили — з таким же успіхом треба всіх журналістів позбавити акредитації, які розвішували плакати", - підсумував Стець.

Автор: Фото: Сергій Лещенко
 

Зараз ви читаєте новину «Двох журналістів хочуть позбавити акредитації у Раді за банер щодо "наклепу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі