четвер, 24 травня 2018 17:26

Друга Саакашвілі випустили на свободу

Друга Саакашвілі випустили на свободу
Северіона Дангадзе звинувачували у підготовці до захоплнення влади в Україні. Фото: Новое время

Соратника лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе, який погодився співпрацювати зі слідством, випустили на свободу. Про це повідомляє "Страна".

24 травня відбулося підготовче засідання Печерського суду Києва з розгляду обвинувального акта у справі Дангадзе. У суді відмовились коментувати підсумок засідання. Прес-секретар Віталій Чергавий послався на те, що раніше прокурори просили про закрите слухання. Ніяких коментарів у відомстві на дають.

Будівлю суду Дангадзе покинув самостійно і його свобода ніким не обмежувалася. Хоча зранку його привезли під конвоєм.

Які показання він дав у справі, фігурантом якої також є Михайло Саакашвілі, і що саме передбачає вирок у справі, в прокуратурі і Печерському суді не коментують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готують Вакарчука до виборів-2024 - експерт

5 грудня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко від бізнесмена Сергія Курченко з метою повалення законної влади в Україні. За даними Генпрокуратури, оточення Саакашвілі отримало з Росії $1,5 млн для фінансування мітингів під прапорами "Руху Нових сил". Метою була дестабілізація системи і захоплення влади в Україні в інтересах РФ.

6 грудня суд обрав запобіжний захід Дангадзе на 60 діб без права внесення застави. Його затримали в Лубнах при спробі перетину кордону.
Під час обшуків в квартирі правоохоронці знайшли український паспорт та докази отримання грошей від олігарха Сергія Курченко. 28 грудня Апеляційний суд Києва відмовився відпускати Дангадзе з СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Друга Саакашвілі випустили на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі