субота, 25 січня 2014 20:16

Досягнуто домовленості між владою та опозицією: Портнов розкрив деякі карти

Досягнуто домовленості між владою та опозицією: Портнов розкрив деякі карти
Фото: www.radiosvoboda.org

Президент Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору Віктору Пшонці вийти з пропозицією до судових органів про зміни запобіжного заходу щодо затриманих активістів, не пов'язані з попереднім ув'язненням.

Про це повідомив перший заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов, коментуючи результати переговорів влади та опозиції, передає прес-служба глави держави.

Портнов зазначив, що для забезпечення цієї пропозиції Пшонка і міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко уже зробили свої заяви, якими запропонували, власне, зробити те ж саме.

"У зв'язку з цим, лідери опозиції мають негайно забезпечити повний відхід людей з вулиці Грушевського і припинення будь-яких протиправних дій", - наголосив представник АП.

За його словами, Янукович також погодився на пропозицію від опозиції звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи.

"Ми вважаємо, що можна було б піти і підтримати фракціями більшості це рішення за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень в усіх куточках нашої країни, у тому числі на Майдані Незалежності", - наголосив Портнов.

Також він заявив, що обидві сторони погодились на співпрацю навколо питання повернення української Конституції від 2004 року, зокрема, на створення робочої групи щодо того, щоб змінити законодавство про референдум і запропонувати, можливо, через такий механізм зміни до української Конституції.

Також переговорники домовились внести зміни до скандальних законів, ухвалених 16 січня 2014 року.

"Ми виходимо з того, що готові внести зміни до цих законів і будемо працювати спільно з нашими політичними опонентами над досягненням компромісу", - зазначив Портнов.

Сторони, крім того, досягли згоди щодо формування Центральної виборчої комісії на пропорційній основі згідно з тими пропорціями розміру парламентських фракцій, які сьогодні є в парламенті.

"Також сторони домовились про те, що площі та вулиці міста Києва будуть поступово звільнені як протестувальниками, так і правоохоронцями", - резюмував Портнов.

Зараз ви читаєте новину «Досягнуто домовленості між владою та опозицією: Портнов розкрив деякі карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі