субота, 25 січня 2014 19:41

Влада пішла на поступки: Яценюку — крісло прем'єр-міністра, Кличку — гуманітарний блок

 

Міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що на переговорах влади та опозиції Арсенію Яценюку запропонували посаду прем'єр-міністра, а Віталію Кличку — крісло віце-премєр-міністра з гуманітарних питань.

Про це йдеться у заяві Лукаш, повідомиляє Еспресо.TV.

Також, за словами Лукаш, президент Віктор Янукович запропонував лідеру "УДАРу" Віталію Кличку провести відкриті дебати в прямому ефірі на телебаченні.

"Задля забезпечення широкого громадського діалогу президентом викликано на публічні дебати Віталія Кличка, на які той надав свою згоду", - заявила міністр юстиції, передає прес-служба глави держави.

Крім того, Лукаш наголосила, що у разі згоди Яценюка зайняти пост прем'єр-міністра України Януковичем буде прийнято рішення про відставку нинішнього уряду.

За її словами, президент переконаний, що спільна робота разом з опозицією допоможе державі об'єднатися і провести необхідні реформи для держави і суспільства.

"Президент вкотре висловив жаль з приводу всіх трагічних випадків, поранень, жертв конфліктів останніх днів та наголосив на неприпустимості насильства. Ми засуджуємо всі радикальні сценарії та їхні наслідки. Переговори будуть продовжуватися за домовленістю сторін", - резюмувала Лукаш.

Разом з тим, взамін влада вимагає згорнути протест на вулицях українських міст, прибрати Майдан і звільнити захоплені державні установи.

Зараз ви читаєте новину «Влада пішла на поступки: Яценюку — крісло прем'єр-міністра, Кличку — гуманітарний блок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі