пʼятниця, 18 квітня 2014 11:44

Доній: Україна добровільно здається в полон Росії

Доній: Україна добровільно здається в полон Росії
Фото: dt.ua

Міжнародне співтовариство не збирається боротися за Україну, вважає народний депутат від групи "Суверенна європейська Україна" Олесь Доній.

"Санкції проти Росії у зв'язку з її агресією були не порівнянні з тією шкодою, якої вона завдала Україні. Незважаючи на докази військової присутності та участі Росії у заворушеннях в Україні, які були на руках у світових лідерів, ніякої їхньої активної позиції по відношенню до Росії ми не побачили. Причина цього - не тільки страх перед російською зброєю, а й економічні зв'язки. Якщо можна купувати українських політиків, то чому не можна російськими грошима підкуповувати світових політиків", - заявив Доній.

На його думку, Україна повинна прагнути стати сильним світовим гравцем і проводити самостійну політику.

"Женева показала, що потрібно навчитися відстоювати власні інтереси на світовій арені. Це стосується і нашого уряду, і нашого МЗС. Очевидно, що позиції України повинні були бути донесені чіткіше і з більшою доказовою базою. На жаль, в цьому плані у бік наших дипломатів звучить досить справедлива критика", - сказав Доній.

Депутат також зазначив, що Росія продовжує поводитися нахабно на світовій арені, Європа в цьому їй не заважає, а така ситуація може в майбутньому становити загрозу, в тому числі і для країн Євросоюзу.

"Росія продовжує імперський наступ. Путін визнав, що Крим був окупований. Примітно, що ця заява була зроблена в один день з підписанням Женевського меморандуму. Це нахабство. А світова спільнота показало свою беззубість, оскільки тема Криму навіть не звучала", - зазначив депутат .

"Світ просто ще не розуміє всієї небезпеки Путіна, який взяв на озброєння тактику Гітлера і під егідою захисту російськомовного населення може намагатися переділити європейські кордони. Європі заспокоюватися не варто, навпаки, варто сильно хвилюватися, особливо Прибалтиці та Молдові. Так що Європа, не заважаючи Путіну, фактично йому допомагає, а Женевські домовленості - це добровільна здача в перспективний полон", - зауважив Доній.

Зараз ви читаєте новину «Доній: Україна добровільно здається в полон Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі