середа, 09 січня 2013 12:15

Доній: новий уряд вже не просто проросійський — він відверто російський

Доній: новий уряд вже не просто проросійський — він відверто російський
Фото: donbass.ua

У кожному новому уряді України посилюється так звана "квота Кремля".

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив нардеп Олесь Доній.

"Ми чудово розуміємо, що й той Кабмін, що був, і цей — уряди Януковича. Бо після антиконституційного рішення Конституційного суду, який скасував рішення ВР і тепер вона не має можливості впливати на Кабмін, призначення міністрів — відповідальність виключно Януковича. Попередній уряд мільярдерів показав свою сутність. Найбільший розпил бюджету під Євро-2012, відбувався абсолютно консолідовано усією владою. Тобто, приймалися рішення більшістю у ВР Партії регіонів, потім виконувались Кабінетом міністрів. Ясно, що ідеологія вигадувалась на Банковій", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шансів переобратися чесно в Януковича не буде"

"Аналогічно і зараз, додав Доній. - Це уряд, який формувався так само непрозоро. Жодний повідомлень перед виборами, хто від Партії регіонів претендуватиме на посади, не було. Тому ми зможемо лише постфактум бачити його діяльність".

Політик запевнив, що від менеджерів влади можна очікувати якихось несподіванок.

"Одна справа організувати фабрику "Конті", а зовсім інша — відповідати за залізничний транспорт. Ми бачимо, до чого ця відповідальність привела: за величезні гроші були закуплені "Хюндаї", витіснені дешеві рейси, щоб люди не могли за незначні кошти проїхати з міста до міста. Натомість, неперевірена техніка не витримувала холодів і люди стояли по кілька годин на морозі без опалення і світла. Це — так звані менеджерські здібності "регіоналів", які України побачила наочно. Відповідно, ми не знаємо, хто як із так званих менеджерів себе поведе", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза в Україні через те, що безбожно крадуть — Тягнибок

Окрім того, Доній нарікає, що в кожному наступному уряді посилюється квота Кремля.

"Це особливо помітно по Табачнику: при усіх доведених Рахунковою палатою зловживаннях на десятки мільйонів гривень, його не знімають. Міністр оборони уже традиційно має бути народжений в Росії. Тому це більше вже не проросійський, а російський уряд. Я не певен, що кільком професіоналам вдасться переламати ситуацію", - зауважив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Доній: новий уряд вже не просто проросійський — він відверто російський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі