середа, 11 серпня 2021 17:45

Донбас, Крим, "Північний потік-2": що Зеленський обговорить із Меркель

Донбас, Крим, "Північний потік-2": що Зеленський обговорить із Меркель
Зеленський обговорить із Меркель кілька питань. Фото: Офіс президента

22 серпня в Україну прибуде канцлерка Німеччини Анґела Меркель.

Президент Володимир Зеленський хоче обговорити зобов'язання ФРН, які країна давала у випадку роботи "Північного потоку-2" і водночас зловживання Росії її монопольним становищем, заявив прессекретар глави держави Сергій Никифоров.

"Анґела Мергель і Володимир Зеленський говоритимуть про те, як конкретно Німеччина гарантуватиме виконання тих зобов'язань, які дала на випадок, якщо Росія після запуску "Північного потоку-2" спробує якось зловживати своїм монопольним становищем", - сказав він.

Керівники країн також обговорять безпекову ситуацію на Донбасі, перезапуск мирних переговорів, розвиток двосторонніх відносин та інші питання, за словами Никифорова.

"Візит Анґели Меркель доводить, що про Україну без України ані слова, і що без прямих переговорів із президентом України сучасні найважливіші безпекові питання в Європі не розв'язати", - підкреслив прессекретар президента.

Але графік канцлерки Німеччини остаточно ще не сформували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи перекриє Берлін "Північний потік-2", якщо він стане геополітичною зброєю РФ

"Запрошуємо її відвідати "Кримську платформу" 23 серпня. Залишиться вона чи ні буде відомо найближчим часом. Якщо ні, я на 99 відсотків упевнений, що матимете можливість її запитати безпосередньо 22 серпня", - сказав Никифоров.

Під час візиту президента України Володимира Зеленського в Сполучені Штати обговорюватимуть три блоки питань. Зокрема, політичний, економічний і безпековий. У політичному блоці сторони обговорять стратегічне партнерство. Другим блоком питань буде безпека.

Зараз ви читаєте новину «Донбас, Крим, "Північний потік-2": що Зеленський обговорить із Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі