четвер, 25 жовтня 2018 19:56

Доки ворог не забереться геть: облрада заборонила російськомовні фільми і пісні

Доки ворог не забереться геть: облрада заборонила російськомовні фільми і пісні
На Житомирщині заборонили російськомовний продукт. Фото: відкриті джерела

Житомирська обласна рада запровадила мораторій на публічне використання на території області російськомовного культурного продукту.

Таке рішення депутати прийняли у четвер, 25 жовтня, повідомляє УНІАН.

Згідно з рішенням пропонують запровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Житомирської області до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України.

Крім того, в документі також пропонують ухвалити аналогічне рішення всім без винятку органам місцевого самоврядування Житомирщини.

Також автори документа проситимуть облдержадміністрацію створити міжвідомчу робочу групу для проведення роз'яснювальної роботи щодо вказаного мораторію.

До складу групи включать правоохоронців, чиновників райдержадміністрацій і громадськість.

"Йдеться про заборону трансляції на території області російських фільмів, виступів російських акторів тощо. Оскільки в нас повинен бути український продукт. І не треба пропагувати російську мову, бо в нас є наша мова і має бути наша влада", - заявили депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині заборонили російськомовні фільми, пісні та книги

Росія під президентвом Володимира Путіна анексувала Крим у березні 2014-го. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Доки ворог не забереться геть: облрада заборонила російськомовні фільми і пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі