середа, 09 січня 2013 16:49

До президентських виборів у Тимошенко "підростуть" конкуренти в своєму середовищі - експерт

До президентських виборів у Тимошенко "підростуть" конкуренти в своєму середовищі - експерт
Фото: ua.korrespondent.net

До президентських виборів у 2015 році у екс-прем'єра Юлії Тимошенко, колишнього кандидата в президенти, "підростуть" конкуренти в своєму середовищі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Те, що вона сидить у в'язниці - сильно впливає на її рейтинг. До президентських виборів у Тимошенко вже "підростуть" конкуренти в своєму середовищі. Не потрібно забувати, що влада зробить усе, щоб лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок набрав 10%, а це якраз ті відсотки, яких не вистачає Тимошенко", - пояснив політолог.

Окрім того, на його думку, рейтинг екс-прем'єра "не зміниться, він не виросте, тому що для того, щоб зріс рейтинг, потрібно представити нову Тимошенко, оновлену, яка вийшла з в'язниці, перемогла, і знає, що потрібно робити в країні". "А просто Тимошенко, яка звільнитися з в'язниці - це ще не доказ для українців. От, наприклад, те, що вона не потрапила до парламенту, це зрозуміло, бо вона не збиралася потрапити туди, а ось пост президента - це інша справа. Адже вона була кандидатом в президенти, і за це її посадили до в'язниці, тільки за це. Все інше не переконливо для всіх", - додав Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генпрокуратурі відповіли на заяву Луценка: Кузьмін - не злочинець

"Щодо непогашеної судимості, то це проблема Конституційного суду. Можна говорити і про непогашені судимості Януковича, але доказів немає, вони пропали. Це не завадило йому стати президентом. Вони, в цьому плані, рівні. Той, хто штовхнув Януковича на те, щоб посадити Тимошенко в 2010, як раз думав про те, що робити з Януковичем в 2015. Ми ще не знаємо не чи сяде, і чи не вийде Тягнибок з в'язниці до президентських виборів. Можливо, його посадять на місяць, щоб зробити з нього національного героя. Або Яценюка. Це звичайні політтехнології", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка не примушують до лікування - тюремники

Також Небоженко зауважив, що можливо, "на справу із звільненням Тимошенко вплине Європейський суд з прав людини, але ще два роки попереду". "Людина у в'язниці, вона страждає, але я не заздрю ??президенту Януковичу, який багатий, сильний, мільярд доларів особистого статку має, а свята йому псує те, що у в'язниці сидить людина і це йому не приносить щастя", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «До президентських виборів у Тимошенко "підростуть" конкуренти в своєму середовищі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі