пʼятниця, 16 липня 2021 15:18

До "антиахметовського" законопроєкту подали понад 10 тис. поправок

До "антиахметовського" законопроєкту подали понад 10 тис. поправок
Олігарх Рінат Ахметов є найбагатшим в Україні. Фото: Getty Images

Народі депутати подали понад 10 тис. поправок до проєкту змін у Податковому кодексі, ініційованого прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Про це в Telegam повідомив нардеп від "Слуги народу", голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"В антиолігархічний податковий закон № 5600 подали понад 10 тисяч поправок небайдужих народних депутатів. Більше (16 тисяч) подали тільки в "антиколомойский" закон.

Отже, кількість поправок кратно перевищує кількість норм проєкт. Не називатимемо їх спамом, але відзначимо, що на спам у нас завжди є антиспам-процедури.

Це, можливо, нас трохи затримає, але точно не зупинить на шляху до ліквідації милих серцю олігархів пільг, прогалин і схем з ухиляння", - написав "слуга".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов спостерігатиме за деолігархізацією Зеленського "у реальному часі"

Законопроєкт № 5600 називають "антиахметовським" або "антиолігархічним". Тому що в ньому пропонують підвищити розмір ренти, зокрема й на видобуток залізної руди, повідомляє ZN.UA.

В Україні залізну руду добувають приблизно 10 підприємств. І майже всі належать олігархам. Найбільшу частку в цьому бізнесі займає Рінат Ахметов - понад 50%.

Термін подання поправок до законопроєкту закінчився 15 липня. Основну частину, понад 7 тис., подали ближче до півночі.

У Верховній Раді є орієнтовно 170 депутатів, які регулярно голосують в інтересах олігархів Ігоря Коломойського та Ріната Ахметова, повідомляли журналісти.

Статки Ахметова за рік зросли майже втричі - з $2,8 млрд до $7,6 млрд, повідомляли ЗМІ. Він найбагатший в Україні.

Зараз ви читаєте новину «До "антиахметовського" законопроєкту подали понад 10 тис. поправок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі