вівторок, 26 березня 2013 07:03

Для Попова вибори київського голови краще влітку — Фесенко

Для Попова вибори київського голови краще влітку — Фесенко
Володимир Фесенко. Фото: www.radiosvoboda.org

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що для чинного голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова вибори мера столиці найвигідніше проводити влітку.

Таку думку політолог висловив в ефірі телеканалу ТВі.

"На мій погляд, для Попова краще вибори влітку. Якщо б я був політтехнологом Партії регіонів, я б не рекомендував восени, тому що осінь у нас завжди гаряча", - зазначив Фесенко.

Водночас, коментуючи можливість проведення виборів Київської міськради у 2015 році, він наголосив, що два роки перевищення терміну повноважень – це занадто.

"Перевищення на два роки — це ненормально, це дійсно буде порушенням. Якщо б зараз Верховна Рада внесла зміни до Конституції 300 голосами, що на два роки збільшують повноваження – це теж була б шалена критика, теж була би сумнівна легітимність такого рішення", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ємець "розкрив" план Банкової: вибори мера Києва цього літа, міськради — восени 2015 року

Водночас, говорячи про майбутнього переможця виборів столичного голови, Фесенко уточнив, що усе залежить від політичного контексту.

"Іноді партійність працює. В Луганську, думаю, це важливо, в Криму це важливо. А в деяких містах – навпаки: якщо мер позапартійний – це краще. Для багатьох виборців це є ознакою того, що він буде на місто працювати, а не на партію", - сказав політолог.

Водночас, за його словами, у Києві ситуація складніша.

"Зараз дійсно партійність Попова працює проти нього, тому що є велике незадоволення в Києві Партією регіонів, і парламентські вибори це засвідчили дуже яскраво. Якщо Попов не був би представником Партії регіонів, у нього шансів, як у господарника, було би трохи більше", – підсумував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Для Попова вибори київського голови краще влітку — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі