середа, 22 квітня 2009 17:05

Діти політиків йдуть слідами своїх батьків (ФОТО)
8

Робити кар"єру, коли маєш впливового родича при владі легше і зручніше. Завжди є кому підстрахувати, порадити і підтримати. Хороший тил (якщо є ще й власні мізки) супроводжує кар"єрний ріст, дає шанс реалізувати себе і стати професіоналом.

У політиці чимало прикладів, коли діти продовжують справу своїх батьків або родичів.

Олесь Довгий є представником покоління політиків, чиї батьки перебувають у Верховній Раді, міністерствах і місцевих радах не перший рік. Його обрання секретарем Київської міськради було сприйняте як доказ того, що він є креатурою мера столиці Леоніда Черновецького, який, просуваючи молоду людину, прагне укріпити свої хороші стосунки як з "Нашою Україною", так і Партією регіонів.

Олесь Довгий відомий також своєю дружбою з сином президента України Андрієм Ющенком і тим, що подарував йому телефон Vertu, пише Обозрєватель.

Батько Олеся - Станіслав Довгий, депутат Верховної Ради IV і V скликань. Входить у фракцію "Наша Україна".

Не дивно, що у Київраду потрапив син мера Києва Степан Черновецький. Як пише видання "Без цензури", кілька років тому син градоначальника прославився бійкою в одеському нічному клубі "Ібіца". Весела компанія, яка, за словами свідків, була в нетверезому стані, влаштувала дві масові бійки з охоронцями клубу. До того ж один з охоронців молодика, схожого на Черновецького-молодшого, почав стріляти з вогнепальної зброї у стелю. А незадовго перед цим його напарник розбив пляшкою голову охоронцеві клубу.

Це не перший скандал, у якому фігурує Степан Черновецький. Зокрема відомі і його дружні стосунки з одним із засновників грандіозної фінансової піраміди під назвою "Еліта-Центр" Олександром Волконським. Щоправда, згодом ця тема якось сама собою затихла, зазначає www.personal-plus.net..

Син лідера ПР Віктор Янукович-молодший є лідером молодіжного крила Партії регіонів. Потрапивши в Раду завдяки татку, хлопець поводиться досить скромно. Та як виявилося, у чомусь таки син крутіший за батька. Принаймні у своїй любові до дорогих годинників. Адже лише за час його піврічного депутатства, ТаблоID нарахував у "регіонала" 5 різних годинників.

При цьому Янукович-молодший може похвалитися гарним смаком – усі аксесуари належать до відомих годинникових брендів. Першим і найдорожчим у колекції Віктора є швейцарський годинник de Grisogono. В інтернет-магазинах таку модель оцінюють як мінімум у 12 тисяч доларів. Другий годинник виготовлений у відомій швейцарській годинниковій майстерні Ulysse Nardin. Він належить до серії "Michelangelo Gigante" і коштує близько 6,5 тисяч доларів. Третій наручник - "Zenith" за 7 тисяч 628 "зелених", четвертий - "Breitling for Bentley". Без знижок такий годинник коштуватиме щонайменше 6,5 тисяч доларів. Останнім у колекції Януковича-молодшого є найбільш пролетарський годинник російського виробника за 800 доларів.

Ярослав Ющенко став заступником губернатора Харківщини в 24 роки. Коли він обійняв цю посаду, його дядько Віктор Ющенко вже був президентом. Батько Ярослава - народний депутут і рідний брат нинішнього глави держави.

Не дивно, що після цього призначення Ярославу довелося відбивати атаки журналістів, які піднімали питання політичних династій. "Знаєте, я чудово розумію всю відповідальність, пов"язану з моїм прізвищем," - сказав якось віце-губернатор. "Я дуже обережно ставлюсь до своїх вчинків, висловлювань і дій"... І тут же зробив не вельми обережну заяву: У відповідь на прохання кореспондента видання назвати найавторитетніших для нього політиків Ярослав Ющенко перерахував: "Не буду оригінальним – Віктор Ющенко, Петро Ющенко і Арсен Аваков". "Дійсно, не оригінальна відповідь – почав кореспондент, - батько, дядько і.. "

"У мене немає дядька, у мене є Президент України", - відреагував на це Ярослав Ющенко.

Тетяна Ківалова є в Одесі не менш одіозною фігурою ніж її батько колишній голова ЦВК Сергій Ківалов, пише http://forum.glavred.info/.

Зараз вона очолює юридичну фірму "ТСК" - Тетяна Сергіївна Ківалова, є депутатом Одеської міської ради і працює радником київського мера Черновецького. Особливою активністю в міській раді, а обрана вона від Партії регіонів, Ківалова не відрізняється. Прийом виборців вона не проводить, оскільки приїжджає до Одеси тільки на чергову сесію.

Упевнено, за допомогою батька, як пише Главред, Ківалова просувається науковими сходами. Вона - кандидат юридичних наук, доцент Одеської національної юридичної академії, президентом якої є її тато.

Сьогодні, проживаючи в Києві, Тетяна Ківалова намагається грати роль світської левиці - відвідує ВІП-вечірки, заводить знайомства з потрібними людьми.

Народний депутат від БЮТ Еліна Шишкіна - одна з наймолодших у Верховній Раді. Вона - донька судді Конституційного суду Віктора Шишкіна.

Молода бютівка не любить світських тусовок та публічних заходів. Здається, що коло її інтересів обмежується лише будівлями парламенту та Інститутом держави і права імені Корецького, де вона вчиться в аспірантурі.

Мабуть, серйозна юридична практика і незаперечний авторитет батька накладають відбиток і на стиль життя самої Еліни. Ні тобі яскравого макіяжу, ні дорогого одягу. У скандалах теж помічена не була.

Леся Оробець — дочка покійного народного депутата–"нашоукраїнця" Юрія Оробця. Потрапила до парламенту після його смерті. Лесю запросили на 18-е (батьківське) місце в список НУНС його однопартійці.

Ще в передвиборчу кампанію-2007 "Українська правда" зарахувала Оробець до так званої групи Віктора Балоги. Аргументацією стало те, що батько Лесі в 2004 році брав активну участь у виборах мера Мукачево. Тоді у кандидата Балоги опоненти "вкрали" перемогу, а Оробець в ключовому конфлікті тих виборів був побитий.

Вже незабаром парламентське життя показало, що Леся Оробець - дійсно людина з "орбіти" Балоги. Так, у березні 2008-го вона стала членом пропрезидентській партії "Єдиний Центр". Більше того, увійшла до президії цього проекту.

Крім того, Оробець стала помітним учасником "повзучого" протистояння Банкової і групи депутатів від НУНС з Кабміном Юлії Тимошенко і БЮТ. Саме вона у ВР подала проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з вивчення обставин скуповування землі в Київській області впливовим "бютівцем" Богданом Губським.

Кар"єра Андрія Шевченка, сина екс-глави Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка, складалася вдало завжди. Андрій працював на "1+1", "Новому каналі", "5 каналі".

У 2001 році Шевченко зняв гучний документальний фільм "Обличчя протесту" про акцію непокори "Україна без Кучми". Лауреат українських і зарубіжних премій в області журналістики. Проте, за словами самого Андрія, він ніколи не користувався спорідненими зв"язками для кар"єрного росту.

Не меншу популярність Шевченку-молодшому принесла громадська діяльність. Він одним із перших відкрито заявив про існування цензури на ТБ, став одним із засновників і першим главою Київської незалежної медіа-профспілки, натхненником ідеї підписання редакційних договорів між творчими колективами і власниками ЗМІ.

У 2005-му пройшов в Раду за списком БЮТ. Каже, що  ставився до політичної кар"єри скептично та увійти до списку БЮТ хлопця переконала сама Тимошенко. У парламенті Шевченко очолив комітет з питань свободи слова та інформації.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Діти політиків йдуть слідами своїх батьків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі