пʼятниця, 22 липня 2022 22:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Дешевше, ніж підтримка економіки. Зеленський попросив у Заходу системи ППО

Дешевше, ніж підтримка економіки. Зеленський попросив у Заходу системи ППО
Президент України Володимир Зеленський вкотре висловився про надання Україні систем ППО. Фото: Українська правда

Буде набагато дешевше передати Україні засоби протиповітряної оборони, ніж щомісяця підтримувати її економіку.

Президент України Володимир Зеленський попросив ППО у західних партнерів для захисту українських міст, йдеться в його інтерв'ю для The Wall Street Journal.

Нинішні поставки таких систем як HIMARS, хоча і мають істотне значення, але замалі для перелому ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти, тремтіть: США оголосили нову військову допомогу Україні

Такі засоби ППО обійдуться Заходу набагато дешевше, ніж підтримка економіки України з щомісячним дефіцитом в $5 млрд. Адже понад 6 млн осіб виїхали з країни і економіка не працює, заявив Зеленський.

"Жінка, яка повертається з дитиною, поки її чоловік бореться, має вийти на роботу. Але всі бояться відправляти дітей до школи через ракети", – зазначив президент.

Американські ракетні системи M142 HIMARS мають суттєвий вплив на хід російсько-української війни. Зокрема вони сповільнили ворожий наступ росіян в Україні.

Досі в України було дев'ять HIMARS або аналогічних систем із ракетами дальністю близько 70 км. Їх використовують для ударів по тилах росіян – штабах і складах боєприпасів. Одна випущена ракета з такої установки коштує $150 тис., а повний пуск – відповідно $900 тиc.

Українські військові вдало використовують у воєнних діях реактивні системи залпового вогню. Вони легко пересуваються й можуть стріляти на ходу.

Зараз ви читаєте новину «Дешевше, ніж підтримка економіки. Зеленський попросив у Заходу системи ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі