четвер, 01 березня 2018 11:33

Депутати взялися за Антикорупційний суд

Депутати взялися за Антикорупційний суд
ВР розглядає законопроект за скороченою процедурою. Фото: УНІАН

Верховна Рада включила у порядок денний і перейшла до розгляду законопроекту президента Петра Порошенка про Вищий антикорупційний суд.

"За" проголосували 259 народних депутатів.

Крім того, вони підтримали розгляд документа за скороченою процедурою.

"Ми втратимо голоси за годину розгляду. Не робіть дурниць! Нам треба суд, а не ваші політичні ігрища. Прошу підтримати", - закликав спікер Андрій Парубій підтримати скорочений розгляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко хоче бачити Антикорупційний суд вже за кілька тижнів

22 грудня у Верховній Раді зареєстрували проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка. 28 лютого профільний комітет рекомендував парламенту взяти за основу президентський проект закону.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Депутати взялися за Антикорупційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі