середа, 28 лютого 2018 15:20

Порошенко хоче бачити Антикорупційний суд вже за кілька тижнів

Порошенко хоче бачити Антикорупційний суд вже за кілька тижнів
Петро Порошенко поставив нардепам дедлайн щодо Антикорупційного суду. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна рада ухвалить законопроект про створення Антикорупційного суду вже за кілька тижнів.

На цьому глава держави наголосив на прес-конференції "Виклики-2018".

"Нарешті вчора парламент включив до порядку денного мій закон про Антикорупційний суд. Сьогодні комітет розглянув і рекомендував мій законопроект у першому читанні. Буду дуже щасливий, якщо на найближчих засіданнях у першому читанні він буде прийнятий. Це б відкрило шлях до максимального обговорення цього документа і остаточного його ухвалення на цій сесії вже за кілька тижнів...

Упевнений в тому, що зараз це стало вже лакмусовим папірцем. Україна має скласти цей іспит", - сказав президент.

Він закликав народних депутатів підтримати створення Антикорупційного суду.

Крім того, найближчими тижнями Порошенко хоче бачити вирішені кадрові питання - склад ЦВК, голова Нацбанку, аудитор НАБУ, Конституційний суд, Рахункова палата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій розробили стратегію затягування з Антикорупційним судом

22 грудня у Верховній Раді зареєстрували проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативних законопроекти від депутатів. 27 лютого Верховна Рада включила це питання у порядок денний і передала на розгляд профільного комітету.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хоче бачити Антикорупційний суд вже за кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі