неділя, 12 червня 2022 13:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Денисенко прокоментував ймовірність наступу Білорусі на Київ

Денисенко прокоментував ймовірність наступу Білорусі на Київ
Речник міністерства внутрішніх справ пояснив, чому не треба вірити про нібито наступ на столицю України. Фото: ВВС

Вчергове поширюється інформація про нібито наступ на столицю України.

Диверсійні групи навіть придумали дату нібито нападу військ Білорусі на Київ - 22 червня. Речник міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі каналу "Freedom"пояснив, чому цьому не треба вірити.

За його словами, у росіян немає ударних угруповань, які б почали наступ на столицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко зганяє білорусів у військкомати і заборонив ходити в ліс

"Два тижні тому їм вдалася провокація. Дуже багато людей надсилали нам смски про те, що о 4-й ранку почнеться наступ на Київ. ДРГ зайдуть на 20 км країни. Також були дані точні точки обстрілів російською авіацією. Зараз вони намагаються поширювати цю паніку в Києві та області: раз на два дні з'являються повідомлення про такий напад: спочатку 10, потім 12", - зазначив речник.

Денисенко заявив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не має наміру наступу на Київ.

"Говорити про те, що Лукашенко може почати бойові дії, я б не став. Дотримуюся тієї думки, що він петлятиме до останнього, щоб не наступати на Київ і взагалі не вступати в цю війну", - сказав він.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня

Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу і освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

З 22 червня по 1 липня у Гомельській області запланували мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами.

До тренувань додатково залучатимуть усі категорії військовослужбовців, підрозділи, військові частини, з'єднання, органи військового управління. Тематика аналогічна - "перехід з мирного на воєнний час".

У травні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про створення "народного ополчення".

Зараз ви читаєте новину «Денисенко прокоментував ймовірність наступу Білорусі на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі