четвер, 11 січня 2018 16:07

Справа Ставицького пішла до суду

Автор: censor.net.ua
  Едуард Ставицький із паспортом громадянина Ізраїля
Едуард Ставицький із паспортом громадянина Ізраїля

Генеральна прокуратура завершила розслідування справи проти колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Зазначається, що завершили досудове розслідування, в якому Ставицький є підозрюваним за статтями "заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем", "службове підроблення" і "використання свідомо підробленого документа".

Генпрокуратура чекає Ставицького 18 січня для ознайомлення з матеріалами справи. Його адвокат Рафальська отримає доступ до документів з 18 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні підробили документи, щоб дружина Ставицького могла емігрувати

Ставицький обіймав посаду міністра енергетики з грудня 2012 до лютого 2014 року за президентства Віктора Януковича. Зараз переховується в Ізраїлі як громадянин цієї країни під іменем Натан Розенберг.

Під час обшуку місць проживання Ставицького правоохоронці вилучили $4,8 млн, 42 кг золота, коштовності і 16 дорогих годинників. 24 березня 2014 року ГПУ оголосила його в розшук. Було розпочато кримінальне провадження за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

23 квітня 2014-го екс-міністра оголосила в розшук Служба безпеки України. Також Ставицького оголосив у розшук Інтерпол. У травні 2017-го його прізвище зникло з бази організації.

Українська сторона направляла в Ізраїль запити про екстрадицію колишнього міністра. З цим питанням до Ізраїлю їздив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

16 грудня 2017 року у ЗМІ з'явилася інформація, що в Києві біля будинку екс-міністра енергетики України Едуарда Ставицького підпалили шини і обмалювали стіни будівлі та паркан. Сам екс-міністр стверджує, що будинок йому не належить.

Зараз ви читаєте новину «Справа Ставицького пішла до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі