середа, 27 травня 2015 09:50

Справу Попова хочуть зробити політичною – експерт

Справу Попова хочуть зробити політичною – експерт
Фото: www.unian.net

Розгляд справи екс-глави КМДА Олександра Попова затягується через низький рівень слідчих. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

За його словами, вони не можуть знайти необхідних доказів, які були б сприйняті в суді. "Щось притягують, приписують, бо їх квапить керівництво. Але справа до суду не готова. Насправді щодо Попова абсолютно прозора ситуація: за те, що йому інкримінують, судити його не можна. Він не був там головним. Все вирішували інші люди. Є посилання на Андрія Клюєва, Володимира Сівковича та інших. Попов лише виконував команди. А хочуть зробити цю справу відверто політичною. Не виходить. Бо він на посаді навіть не підписав жодного документу, який міг би за собою потягти кримінальну відповідальність", - зауважив експерт.

Кочетков наголосив, що зібрати доказову базу по екс-"регіоналу" Олександру Єфремову значно простіше, ніж по Попову. "При бажанні можна швидко отримати покази щодо того, що він був замовником та фінансистом того, що відбувалося в Луганській області. Можна було б попросити про допомогу Москаля, який там зараз губернатор. Доказова база була б за два тижні. Щонайбільше – за місяць. Але не хочуть. Тут спрацьовує вплив Опозиційного блоку на владу та судочинство. Певне, з боку його керівництва є прохання щодо Єфремова. А за Поповим ніхто не стоїть", - зазначив політолог.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва переніс на 9 червня розгляд справи проти екс-глави КМДА Олександра Попова. Його звинувачують причетності до розгону активістів Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Справу Попова хочуть зробити політичною – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі