пʼятниця, 28 січня 2022 09:47

ДБР прийшло з обшуком до "слуги" з групи Разумкова
3

Уранці 28 січня працівники Державного бюро розслідувань прийшли з обушком до нардепа від "Слуги народу", члена міжфракційного об'єднання "Розумна політика" Олега Воронька.

Про це повідомив голова об'єднання, ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков у Telegram.

Фото: ДБР
Олег Воронько

"Їхні звинувачення до нього притягнуті за вуха. Зараз вирушаю до нього, інші народні депутати з МФО також", - написав Разумков.

ДБР своє чергою повідомило, що обшуки проводять у народного депутата за фактом підробляння документів. У кого саме - не уточнили.

Слідчі дії відбуваються за місцем проживання парламентарія та у пов'язаних із ним осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: директор ДБР катається на Toyota за майже 2 млн грн із кишень українців

Національне агентство з питань запобігання корупції склало на депутата протокол про скоєння адміністративного правопорушення. Воно пов'язане з корупцією щодо входження нардепа до складу виконавчого органу товариства, зазначили у відомстві.

"Під час судового розгляду в Печерському суді народний депутат дав підроблені документи - протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим можливо ввів в оману суд", - пояснили в ДБР.

У жовтні торік Верховна Рада відкликала Дмитра Разумкова з посади спікера. За проголосували 284 депутати. Замість нього головою ВР призначили Руслана Стефанчука.

У листопаді Разумков оприлюднив список депутатської групи "Розумна політика", у яку увійшов 21 "слуга народу". Заявив, що братиме участь у президентській кампанії.

Зараз ви читаєте новину «ДБР прийшло з обшуком до "слуги" з групи Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі