четвер, 19 серпня 2010 20:28

Давній "друг" Тимошенко розповів, як вона спонсорувала іноземний спорт

Давній "друг" Тимошенко розповів, як вона спонсорувала іноземний спорт

Колегія Рахункової палати за результатами аудиту використання коштів Міністерством сім"ї молоді та спорту на створення матеріально-технічної бази спорту, зробила висновок, що міністерство лише 20% скерувало на українські бази. Інші кошти були спрямовані на оплату послуг базам за кордоном. Про це proUA повідомили в прес-службі Рахункової палати (РП).

За останні 18 місяців із коштів, призначених для проведення зборів і змагань збірними командами, лише 20% скеровано на українські спортивні бази. Решта коштів витрачена на оплату послуг стороннім базам, переважно за кордоном, йдеться в повідомленні РП.

"Результати аудиту довели, що ми фактично фінансуємо чужі бази! Тоді чи потрібні взагалі вітчизняні, якщо в Україні проходить менше третини тренувальних заходів, а решта - за кордоном?", - обурився голова РП Валентин Симоненко.

За поданням Мінсім"ямолодьспорту, Кабмін надав статус баз олімпійської та параолімпійської підготовки 84 закладам, з яких, як показав аудит, 26% не відповідають вимогам до баз із таким статусом, 23% не використовуються для проведення зборів і змагань українських спортсменів, а 55,5% використовуються лише частково.

За інформацією РП, неефективно розпоряджається Міністерство і коштами, що виділяються на фінансову підтримку спортивних баз. У 2009 р. таку підтримку в сумі 939,4 тис. грн. міністерство спрямувало спортбазам, де тренування і змагання спортсменів вищих категорій взагалі не проводилися. 668,2 тис. грн. з цих коштів виділено на фінансову підтримку спортивних баз, доходи яких від провадження господарської діяльності за 2009р. перевищили видатки.

Нагадаємо, Валентин Симоненко, виступаючи з трибуни парламенту минулого року, заявив про нецільове використання Кабміном Юлії Тимошенко коштів стабілізаційного фонду державного бюджету.

Відповідаючи на критику на свою адресу, він сказав: "Лев у віці сильніший і мудріший за зграю шакалів".

Згодом депутат від БЮТ Олег Ляшко обізвав Симоненка "облізлою мавпою": Симоненко думає, що він лев, а я на нього дивлюсь і мені здається, що він стара облізла мавпа, - сміючись сказав тоді "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Давній "друг" Тимошенко розповів, як вона спонсорувала іноземний спорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі