четвер, 11 травня 2006 10:34

Давидович не проти, щоб родичі займали посади у владі

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович не бачить нічого надзвичайного у присутності родинних династій у новому складі парламенту і в місцевих радах.

- По-перше, у нас династії завжди були у пошані, а, по-друге, - у кожної людини, незалежно від ступеню спорідненості, є конституційне право займатися політикою, - сказав Давидович.

При цьому голова ЦВК наголосив, що присутність сімейних династій у новому складі парламенту не означає нічого надзвичайного: "Головне, аби вони працювали чесно, справедливо і без зловживань".

ЦВК зареєструвала народними депутатами України лідера Партії регіонів Віктора Януковича і його сина Віктора.

Крім того, до парламенту знову пройшов старший брат Президента України Петро Ющенко і кум Президента Юрій Павленко - міністр у справах сім"ї, молоді і спорту (обидва - "Наша Україна").

За списком БЮТ до ВР обрано сина голови Національної ради з телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка - Андрія.

У Київраді нового скликання: Олесь Довгий - син Станіслава Довгого, народного депутата, екс-голови Держкомітету зв"язку та інформатизації України; Олександр Богатирьов - син народного депутата від Партії регіонів Раїси Богатирьової; Ярослав Биструшкін - син начальника Головного управління культури і мистецтв КМДА Олександра Биструшкіна; Сергій Череп - син Валерія Черепа, який очолював раніше Міністерство транспорту України; Володимир Семинога - брат народного депутата Анатолія Семиноги (БЮТ), Петро Онопенко - брат парламентарія Василя Онопенка. Також до Київрадо обрано зятя Василя Онопенка Євгена Корнійчука та ін.

До Донецької обласної ради обрано: Сергія Близнюка - сина голови облради Анатолія Близнюка і Володимира Дейча - сина голови Верховної Ради АРК Бориса Дейча.

В Одеській міськраді працюватимуть Тетяна Ківалова - донька колишнього голови ЦВК, а нині - народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова, і Юрій Крук - син народного депутата Юрія Крука (БЮТ).

До Дніпропетровської міськради обрано майже всю сім"ю Лазаренка - батько Павло Лазаренко, його син Олександр і брат Іван (партія "Громада"), пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Давидович не проти, щоб родичі займали посади у владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі