понеділок, 19 липня 2010 11:15

Цушко зізнався, що врятував Януковича і Азарова від в"язниці

Цушко зізнався, що врятував Януковича і Азарова від в"язниці

Екс-міністр внутрішніх справ Василь Цушко переконаний, що якби не його дії в Генпрокуратурі в травні 2007 року, то були б арештовані Віктор Янукович, Микола Азаров і інші.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Тоді своїми діями я очевидно сприяв тому, щоб Ющенко втратив другий строк президентства. Якби тоді був незаконно замінений генпрокурор, а я в Генпрокуратуру саме й пішов, щоб не допустити цього, то вони б могли зробити дуже просто - заарештували б всю опозицію", - заявив Цушко.

"Був список тих, хто підлягав арешту. У першій десятці - Віктор Янукович, Олександр Мороз, Микола Азаров, Андрій Клюєв. Їх мали обвинуватити в невиконанні указу президента по забезпеченню виборів", - заявив Цушко.

За словами, міністра до цього Ющенко незаконно звільнив з посади генерального прокурора Святослава Піскуна.

"Далі б у країні не залишилося б жодного опозиціонера. Була б демократія по-ющенківськи й по-гелетеєвськи. Ющенко тоді незаконно призначивши нову людину генпрокурором замість Святослава Піскуна. Це свавілля я зупинив. У правовому аспекті я діяв правильно", - вважає він.

Цушко також упевнений, що якщо б до ранку 27 травня не з'явилась домовленість про дострокові вибори, "то події вийшли б з-під контролю".

Як відомо, в травні 2007 року після звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора, співробітники "Беркута" захопили Генпрокуратуру і двері в приймальню генпрокурора.

Безпосередню участь в цих подіях брав тодішній міністр внутрішніх справ Цушко.

Зараз ви читаєте новину «Цушко зізнався, що врятував Януковича і Азарова від в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі