четвер, 03 вересня 2009 09:54

Цушко обрав Януковича, бо вважає його найбільш адекватним

Цушко обрав Януковича, бо вважає його найбільш адекватним

Екс-міністр внутрішніх справ Василь Цушко буде курирувати президентську кампанію лідера Партії регіонів Віктора Януковича в Одеській області.

Як стверджують джерела "Комерсант-Україна" у партії, близько двох тижнів тому Цушко прийняв відповідну пропозицію Януковича.

Хоча сам Цушко заперечує цей факт: "Це все чутки, що ходять по Одесі", - заявив він у середу журналістам в Одесі, супроводжуючи Януковича в поїздці.

Між тим, близький друг і адвокат колишнього міністра-соціаліста Тетяна Монтян підтвердила інформацію про його повернення в політику. За її словами, таке рішення було прийнято Цушком близько місяця тому.

"Він вирішив повернутися в політику. Йому робили пропозиції багато політичних сил. Він обговорив їх із рідними, друзями і вибрав "регіональні" як найбільш адекватні", - розповіла Монтян.

Вона також зазначила, що поява Цушка саме в Одеській області невипадкова, бо "він там народився і працював губернатором". На думку Монтян, це допоможе екс-голові МВС у проведенні виборчої кампанії Януковича в цьому регіоні.

А колишня соратниця Цушка, голова центральної контрольної комісії Соцпартії Валентина Семенюк-Самсоненко каже, що, перш ніж прийняти рішення про співпрацю з Януковичем, Цушко радився з керівництвом СПУ.

"У Василя Цушка зараз стоїть завдання убезпечити себе від тих дій, які починалися проти нього (порушення кримінальних справ). Усе-таки він буде у виборчому штабі, разом із депутатами, це дасть йому можливість постійно бути на очах. А коли людина публічна – її ніхто не чіпає", - сказала Семенюк.

Водночас, як розповіло джерело газети в Партії регіонів, Янукович пообіцяв Цушку у випадку результативного проведення виборчої кампанії прохідне місце в списку ПР на найближчих парламентських виборах.

Джерело також стверджує, що претендувати на великі повноваження в Одеській області він не зможе, бо це може викликати невдоволення одеських "регіоналів", насамперед голови обласної організації ПР Леоніда Климова й голови Одеської облради Миколи Скорика.

У найкращому випадку Цушко буде довіреною особою Януковича в області, але без права контролювати фінанси, які підуть на кампанію.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Цушко обрав Януковича, бо вважає його найбільш адекватним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі