понеділок, 25 січня 2010 13:39

Чорновіл: "Мене можна назвати депутатом Тігіпка"

Чорновіл: "Мене можна назвати депутатом Тігіпка"

Колишній народний депутат від Партії регіонів, а тепер позафракційний Тарас Чорновіл ймовірно представлятиме групу Сергія Тігіпка у парламенті.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Висока ймовірність, що я буду в групі Сергія Леонідовича", - сказав Чорновіл. Його Тігіпко називав членом своєї команди.

"На сьогоднішній день я чи не єдиний депутат, якого можна назвати депутатом Тігіпка. Щодо мене принципове питання не стоїть. Я вже давно заявив про свою підтримку Тігіпка. Але поки такої групи немає, то ще зарано щось говорити. Але я вільна кішка, гуляю сам по собі. Тому маю побачити, хто ці люди, під яку ідею вони створюються", - розповів він.

На запитання, з ким з "нунсівців" Тігіпко провів переговори, Чорновіл не зміг дати чіткої відповіді.

"Група Балоги навряд чи. З групою "За Україну" можливо консультації велися, але переговори з ним поки вести важко, бо вони ще залежні від Ющенка. З усіма іншими - можливо", - припустив нардеп.

Чорновіл також розповів з приводу таких депутатів від НУ-НС, як Ігор Палиця, Олександр Третьяков. Їх називають людьми мільярдера Ігоря Коломойського, а в нього гарні стосунки із Тігіпком.

"Цілком може бути. Але я не брав участі в цих переговорах, тому точно не знаю. В групу Тігіпка можуть увійти люди, які більш-менш самостійні, бо йде мова про вербалізацію такої групи. Формально вона не може бути створена. Але неформально ці люди мають узгоджувати свою позицію з Тігіпком, як з неформальним лідером. На сьогоднішній день це можуть бути позафракційні депутати, значна група депутатів з "Нашої України" і депутати з фракції того з кандидатів, хто програє. Якщо програє Тимошенко, буде багато вільних, неприкаяних у БЮТ, якщо програє Янукович - у "Регіонах", - зазначив він.

Чорновіл вважає, через те, що Тігіпко не є депутатом він може створити лише неформальну групу на свою підтримку. Це може бути лише ідеологічна підтримка в парламенті. За словами депутата, Тігіпко - це людина, яка на сьогоднішній день запитувана не лише суспільством, а й політикумом.

"Якщо будуть дострокові парламентські вибори, він вводить в парламент свою велику фракцію і починає працювати. Але, наприклад, якщо входити у виконавчу владу, то там працювати без якоїсь підтримки в парламенті – нелогічно. Зараз Тігіпко просто себе страхує. Якщо виборів не буде, він матиме структуровану групу, яка буде озвучувати через парламент його ідею", - додав Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: "Мене можна назвати депутатом Тігіпка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі